Whisky School

Meer afbeeldingen

Whisky School

Als whisky uw passie is mag u deze opleiding niet missen!


Gedurende 3 dagen in Maart 2018 zal de eerste officiële internationale Whiskyschool van Nederland in samenwerking met docenten en trainers van de wereldberoemde “Spirit of Speyside Whisky Festival Malt Whisky School” weer alle aspecten van het produceren van whisky bespreken. Tijdens de fascinerende, diepgaande en vaak technische lessen worden diverse onderwerpen zoals mouten, maischen, brouwen, vergisten, distilleren en rijpen behandeld. Ook worden er “behind the scenes” bezoeken aan productie faciliteiten gebracht om de geleerde theorie in de praktijk te zien.


Na de succesvolle start in 2016 en het tweede jaar in 2017 zal de school ook in 2018 weer gehouden worden in NH Hotel de Ville, wat ook het WFNN Whisky Hotel is. Studenten aan de International Whiskyschool Nederland kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding van het hotel.


Informatie en opgave kan via: whiskyschool@wfnn.nl
Aanmeldingsformulier en informatiemap
Application form and information

Deze Whiskyschool is de eerste in zijn soort in Nederland en de docenten en trainers zijn sprekers van internationale standaard, waaronder Peter MacKay, Vic Cameron, Gordon Muir, Patrick van Zuidam, Martine Nouet, Dennis Mulder en Hans Offringa. Alle docenten en trainers zullen met veel plezier en enthousiasme hun kennis delen met de studenten en alle vragen beantwoorden. Ook buiten de lessen, werkbezoeken en workshops is er in het cursus programma veel ruimte gemaakt voor persoonlijke interactie met de docenten en mede cursisten en ook de culinaire en sociale aspecten komen ruim aan bod.
De International Whiskyschool Nederland richt zich niet alleen op de whisky liefhebber maar ook op de professional die zijn/haar kennis over de technische aspecten van het whisky productieproces wil vergroten. Na afloop van deze leergang kent u alle ins en outs van het Whisky productie proces, bijvoorbeeld rijping: wat is de exacte invloed van hout op whisky? En nog vele andere onderwerpen.
De International Whiskyschool Nederland heeft met maximaal 15 deelnemers een beperkte capaciteit. Alleen zo kunnen wij het persoonlijke karakter garanderen. Het programma is vooral gericht op de technische aspecten, met veel tijd en ruimte voor individuele aandacht.

Deelname aan de International Whiskyschool Nederland kost € 750,00 per cursist.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening, deze zijn niet bij de cursus prijs inbegrepen.
De cursusmaterialen ontvangt u tijdens de cursus.

Indien gewenst kan het cursusboek van Inge Russell & Stewart Graham (Whisky: Technology, Production and Marketing) voorafgaand aan de cursus opgestuurd worden tegen vergoeding van de extra kosten.
Het is op dit moment helaas nog niet bekend wat de extra kosten hiervoor zullen zijn.

De cursus prijs omvat naast een 3 dagen durende training begeleid door docenten uit de whisky industrie ook een zeer uitgebreid cursuspakket met een waarde van enkele honderden euro’s:


- de uitgebreide en speciaal voor deze cursus samengestelde set documentatie en video materiaal over alle onderwerpen van de cursus

- het cursusboek van Inge Russell & Stewart Graham (Whisky: Technology, Production and Marketing)

- het nieuwe standaardwerk van Hans Offringa (Wat je als whisky liefhebber moet weten)

- deelname aan het befaamde WFNN whiskydiner op donderdag 22 maart 2018 in Bistro Het Gerecht

- toegang tot alle sessies van het Whisky Festival Noord Nederland 2018

- toegang tot de opening van het festival en deelname aan het diner in de Der Aa

-Kerk op vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart 2018 met de standhouders, sprekers, mede cursisten en de school docenten

- iedere cursusdag een uitgebreid arrangement met eten en drinken, inclusief een zeer uitgebreide lunch

- praktijkbezoeken op locatie en diverse workshops tijdens de opleiding: o mouten (workshop) o mouten (praktijkbezoek aan een mouterij – Onder Voorbehoud!) o brouwen (werkbezoek aan een brouwerij) o distilleren (werkbezoek aan een distilleerderij) o aroma’s (workshop detecteren en benoemen) o blending (workshop rijping en blending m.b.v. speciaal geselecteerde whisky’s en/of vat samples)

- uitgebreide proeverijen tijdens de cursus sessies onder leiding van onze docenten

- het officiële certificaat van deelname aan de enige officiële International Whiskyschool Nederland in samenwerking met de Spirit of Speyside Whisky Festival Malt Whisky School

De cursus docenten zijn speciaal voor deze opleiding geselecteerde internationaal befaamde trainers op whisky gebied, waaronder docenten van de beroemde Spirit of Speyside Whisky Festival Malt Whisky School en en zijn allen werkzaam in de internationale whisky industrie:

In 2017 waren dit:

- Vic Cameron (Edinburgh Whisky University, University of Highlands and Islands, Discerning of Spirits, werkzaam geweest bij Diageo als Maltings Operations Manager, Distilling Operations Manager en Laboratory Services and Cereals Manager)

- Peter Mackay (Morrison & MacKay, Càrn Mòr, Scottish Liqueur Centre)

- Gordon Muir (The Whisky Tutor, Aroma Specialist, o.a. werkzaam bij Diageo op de Royal Lochnagar Distillery)

- Patrick van Zuidam (Keeper of the Quaich, Eigenaar/Managing Director en Master Distiller bij Zuidam Distillers)

- Martine Nouet (Keeper of the Quaich, La Reine de L’Alambic, Whisky Chef, Writer, Le Nez du Whisky)

- Hans Offringa (Keeper of the Quaich, Writer, Whisky Consultant, Internationaal Whisky Ambassadeur, Kentucky Colonel)

Voor wie is deze opleiding bedoeld:

- Voor mensen die echt alles willen weten van whisky

- Voor de echte genieter die wil weten hoe dit levenswater gemaakt wordt

- Voor mensen die professionele technische kennis willen vergaren over het product whisky

- Voor (beginnende) whisky schrijvers, bloggers en mensen die in de (whisky) industrie (willen gaan) werken en die meer technische achtergrond informatie willen vergaren

- Voor mensen die bij slijters en groothandels werken en die alles willen weten over het product whisky om nog beter advies te geven aan hun klanten