Dit waren onze standhouder 2018

STAND 1 Whisky Import Nederland

Ons aanbod bestaat uit diverse gereputeerde namen als Adelphi Distillery Ltd., Berry Bros. & Rudd, The Creative Whisky Company (Exclusive Malts, Casks & Range), Alchemist, The Maltman, The Clydesdale Whisky Company Ltd., Blackadder en The Carn Mor Cask Collection by the Scottish Liqueur Centre. Daarnaast bieden we onder ons eigen label, First Cask, ook enkele unieke single cask whisky's aan! Met bottelingen van o.a Caperdonich, Littlemill en Lochside durven we in alle bescheidenheid stellen dat we hiermee de absolute top of the market of, zoals u wil, "the champions league" van de whisky aanbieden!

STAND 2 De Monnik Dranken

De familiebedrijf uit Oldenzaal, is een toonaangevend bedrijf in de drankenwereld dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen. De activiteiten van De Monnik Dranken zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën. Te weten: groothandel, importeur en het bouwen van merken. In Nederland is De Monnik de importeur van o.a. de volgende whisky distilleerderijen/ merken: Glengoyne, Tamdhu, Glenglassaugh, Tomintoul, Glencadam, Glen Scotia, Loch Lomond, Littlemill, Douglas Laing, Glenturret, Mars Japanese Whisky, Rampur Indian Single Malt, West Cork Irish Whiskey, Paddy Irish Whiskey, Buffalo Trace Bourbon, Goldlys, Black Velvet etc.

STAND 3 Slijterij Frans Muthert & Dramtime.nl

Slijterij Frans Muthert en Dramtime.nl zijn de whisky specialist van Noord Nederland. Vanuit hun (web)winkel in Musselkanaal bieden we een assortiment van ruim 2.000 whisk(e)y’s!

STAND 4 WFNN Kenniscentrum

Kom met al uw vragen over whisky naar het WFNN kenniscentrum.                                                                                                                                                           

STAND 5 Hein Post                                                                                                                                                                                                                                      

STAND 6 Whiskyplan

Ons plan: een whiskydistilleerderij opzetten in Nederland, gefinancierd door crowdfunding. We gaan eigen whisky maken in de Schotse stijl, dus in grote pot stills. We hebben de vaardigheden, de netwerken en de passie om dat teb doen. De eerste stappen zijn dan ook al gezet om eind 2015 te kunnen starten met distilleren!

STAND 7 Usquebaugh Society

De Nederlandse Whisky Vereniging Usquebaugh Society heeft als doel het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen. Drinkt U wel eens een goede whisk(e)y? En wilt U meer weten over wat U drinkt? Of lijkt het U leuk om eens whisky te drinken met een aantal medeliefhebbers? Dan bent U bij ons aan het goede adres.

STAND 8 Go4weinandmore                                                                                                                                                            

STAND 9 Alambik                                                                                                                                                            

STAND 10 Whiskyboards

Whiskyborden waarmee u uw whisky avonden nog interessanter maakt, met alle regio's die de schotse whisky rijk is valt er onderling genoeg te vertellen. Whiskyborden stimuleren om meer te weten te komen over alles wat met whisky te maken heeft.

STAND 11 The Highlander Inn                         

Japanse whisky                                                                                                                                                                          

STAND 12 Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !.

 

STAND 13 Stelle Robertson's Scottish Kitchen

Stelle is is al jaren te vinden op de Noordermarkt, de grootste markt van Nederland op het gebied van Biologische en ecologische voeding. Velen weten daarom ook wel wat Stelle allemaal kan maken.

STAND 14 Maltstock

Whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld trekken in grote getale 1 x per jaar naar de bossen in Nijmegen om daar op het zogeheten Maltstock (de whiskyversie van Woodstock) hun passie en kennis over whisky met elkaar te delen.

STAND 15 Walsh Whiskey Distillery… Where hope & history rhyme

At Royal Oak, the home of Walsh Whiskey Distillery, centuries of history are about to rhyme with the hope of a new era. An era born of the creation of our premium craft Irish whiskey, The Irishman and Writer’s Tears, through the nature and nurture of our community.Walsh Whiskey Distillery, Royal Oak, Carlow, Ireland. Producers of premium craft Irish whiskies - The Irishman and Writers Tears.

STAND 16 Pernod Ricard

Pernod Ricard Nederland is de specialist in marketing & sales van zorgvuldig geselecteerde merken in gedistilleerd en wijn.

STAND 17 Whisky Passion

Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

STAND 19 WFNN info stand

Kom hier met al uw vragen over het whiskyfestival.                                                                                             

STAND 20 Van Wees

Van Wees is al vanaf 1963 een begrip in de Nederlandse whiskywereld. Uitgegroeid van zelfstandige whiskyhandel in Amersfoort naar groothandel en importeur van vele whiskymerken en andere kwaliteitsdistillaten. Op onze stand zult u whiskies aantreffen van o.a. Arran, Benromach, Bunnahabhain, Ledaig, Gordon and MacPhail, Wolfburn, Glendalough en natuurlijk The Ultimate.

STAND 21 Helvetia Spirits

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux. De 'micro-distilleerders' maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

STAND 22 Bon Bon Atelier Schepers

Al meer dan 40 jaar een ambachtelijke chocolaterie, met een compleet en onderscheidend assortiment, waar uw klanten graag voor terug zullen komen!

STAND 23 Best of Whiskies

Onze gespecialiseerde en zeer ervaren whisky professionals beschikken over een uitgebreide kennis van de whisky markt en dan met name de Fine & Rare whisky's. Wij organiseren onze eigen proeverijen en publiceren de proefnotities. Voor een goed advies bent U daarom bij Best of Wines ook voor Uw whisky altijd aan het goede adres.

STAND 24 Van Weringh's Whisky World                                                                                                                 

STAND 25 Primera Minke

Neem even een momentje voor uzelf: de levensgenieter. In onze stand vindt u allerhande luxe rookwaren. Loop eens langs en laat u verleiden door onze collectie rookartikelen.

STAND 26 The Whisky Couple

Als tweetalig auteur, media expert en whiskykenner heeft Hans een groot aantal boeken op zijn naam staan, waaronder drie romans, een serie non-fictieboeken met onderwerpen die lopen van golf tot champagne en onderzeeërs tot historische gebouwen. Het merendeel van zijn oeuvre bestaat uit een fors aantal boeken over whisky en talloze artikelen daarover in diverse publicaties over de hele wereld.

STAND 27 Le Nez du Whisky                                                                                                                                                        

STAND 28 De Kaashoek Ad Rehorst

                                                                                                                                                                                               

STAND 29 Glasgraveuse                                                                                                                                              

STAND 30 Hall of Names at Lineage                                                                                                                                                        

STAND 31 Elsbeth  Glaskunst                                                                                                                                                           

STAND 32 Spectrum

Whisky & Spirits Magazine

Een van onze eigen uitgaven. We realiseren 4x per jaar deze complete productie, vormgeving, redactie (tekst en beeld), prepress, drukwerk en verspreiding. Verder de look-and-feel en content van de website en social media.

STAND 33 Mitra Retail BV

Mitra behoort tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland, met een enorm assortiment aan dranken en alles wat daarmee te maken heeft. Of het nu gaat om een mooi speciaalbier, een sublieme wijn, een stoere borrel of een exquise cognac, bij Mitra ben je aan het juiste adres.

STAND 34 Boomsma

Glen Talloch:
Elke druppel Glen Talloch bevat een unieke combinatie van door de natuur voortgebrachte componenten -waaronder zuiver water en het beste graan- én menselijke creativiteit in de vorm van ambachtelijk vakmanschap en generatielange ervaring.
Balblair:
Vintage single malt whisky’s, gerijpt tot perfectie.
Speyburn:
Gemaakt op dezelfde traditionele wijze als 100 jaar geleden en gelagerd op Amerikaanse en Spaanse eikenhouten fusten. Een typisch klassieke Speyside Malt.
Old Pulteney:
Old Pulteney’s prijswinnende whisky’s worden nog steeds gemaakt met de ambachtelijke en traditionele technieken, in de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland.
AnCnoc:
Deze mooie, verfrissende, moderne single malt whisky wordt gemaakt met behulp van traditionele productiemethoden. Het eindresultaat is een lichte single malt van uitmuntende kwaliteit.

STAND 35 BijThijs, uw drankenspeciaalzaak.

Thijs is de enige Noordelijke slijter met de SSMW award. Onafhankelijke Best Dram en Scotch-Univers introductie met de bottelaar zelf, Michel Reick!.

STAND 36 Toonsers

Toonsers is een Belgische standhouder met bijzondere Whisky van Hart-Brothers. Hart-Brothers is ontstaan in 1964 door Lain & Donald Hart. Oorspronkelijk was dit een groothandel van Whisky en Schots Whisky Blenders.

Alistair kwam in het bedrijf in 1975 en had zijn verantwoordlijkheid als Chief Blender. Momenteel is enkel Alistair Hart nog actief.

Ondertussen is het bedrijf overgenomen door Campbell Meyer & C°. Alistair gaat steeds op zoek naar zeer fijne en zeldzame whisky's en bottelt meestal één single Barrel. Soms op 46% maar ook vaak op vatsterkte.

STAND 37 Dutch Whisky Connection

Wij zijn slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen.

STAND 38 Inge Lanckacker: Chef zonder restaurant, VIP keuken                                                                               

Laat onze Chef een lekker hapje maken voor bij uw whisky.

STAND 39 Kintra

Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar.

STAND 40 Whisky Club Groningen

Sinds 2009 actief met inmiddels zo’n 50 leden. Doelstelling is om de kennis en passie voor whisky met elkaar te delen tijdens gezellige clubmiddagen, kom naar onze stand voor meer informatie over een lidmaatschap!

STAND 41 Cooking Highlander .Granny Patty's Stew is eenprodukt van Cooking Highlander.                                

STAND 42 World of Whisky

Glenfiddich:
‘s Werelds bekendste en meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky. De eerste die naar de hele wereld exporteerde (1963). William Grant bouwde met zijn kinderen de distilleerderij in de Highlands, welke nog steeds wordt gerund door zijn nazaten.
The Balvenie:
Gevestigd in het hart van Speyside, eigendom van William Grant & Sons welke maar liefst tien maal is uitgeroepen tot 'Distiller of the year'. De buitengewone kwaliteit van The Balvenie is te danken aan het hoge niveau vakmanschap dat de distilleerderij koestert.
Bruichladdich:
Bruichladdich staat voor “heuvel over de zee”, de meest westelijk gelegen distilleerderij in Schotland sinds 1881. Whisky. Zij bieden Bruichladdich ongeturfde whisky, Port Charlotte geturfde whisky en de meest geturfde whisky ter wereld de Octomore. Oorsprong staat bij deze distilleerderij hoog in het vaandel. Zo wordt er alleen gerst gebruikt uit Schotland.
The Macallan:
De Rolls Royce onder de whisky’s uit de Schotse Highlands. De Macallan Estate is gevestigd op een prachtige locatie, nabij Easter Elchies House. Hier wordt de gerst geteeld, de spirit gedistilleerd en bovenal, de whisky gerijpt.
Highland Park:
THE ORKNEY SINGLE MALT WITH VIKING SOUL. Opgericht door Vikingnazaat Magnus Eunson en pas erkend in 1798. Het Orkneyklimaat is perfect voor de rijping van whisky. De Vikingen die zich hier meer dan 1000 jaar geleden vestigden, drukten een belangrijke stempel op de huidige cultuur.
The Glenrothes:
Deze veel bekroond single malt wordt sinds 1879 in het whiskyhart van Schotland, Speyside, geproduceerd. Master Whisky Maker Gordon Motion beoordeelt vaten op rijpheid en het karakter en selecteert zo al jaren de beste vaten voor The Glenrothes.

STAND 43 Moët Hennessy Nederland

Moët Hennessy is onderdeel van LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy. LVMH is wereldwijd het grootste concern in luxurygoods met een portfolio van meer dan 60 luxe merken en heeft in zijn merken portfolio onder andere Ardbeg en Glenmorangie.

STAND 44 Whisky Arts                                                                                                                                                  

STAND 45 De CateraarsWhisky proeven maakt hongerig, zin in een snack of een kop koffie? Ga naar de grote tent “Zitten en Gezelligheid”

Stand 46 Muziek

The Highland Sell-Outs is een 4-koppige folk band uit Groningen. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folk muziek met invloeden van pop en rock.