Standhouders 2017 / 2018

STAND 1 Whisky Import Nederland

Ons aanbod bestaat uit diverse gereputeerde namen als Adelphi Distillery Ltd., Berry Bros. & Rudd, The Creative Whisky Company (Exclusive Malts, Casks & Range), Alchemist, The Maltman, The Clydesdale Whisky Company Ltd., Blackadder en The Carn Mor Cask Collection by the Scottish Liqueur Centre. Daarnaast bieden we onder ons eigen label, First Cask, ook enkele unieke single cask whisky's aan! Met bottelingen van o.a Caperdonich, Littlemill en Lochside durven we in alle bescheidenheid stellen dat we hiermee de absolute top of the market of, zoals u wil, "the champions league" van de whisky aanbieden!

STAND 2 De Monnik Dranken

De familiebedrijf uit Oldenzaal, is een toonaangevend bedrijf in de drankenwereld dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen. De activiteiten van De Monnik Dranken zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën. Te weten: groothandel, importeur en het bouwen van merken. In Nederland is De Monnik de importeur van o.a. de volgende whisky distilleerderijen/ merken: GlenDronach, BenRiach, Glenglassaugh, Tomintoul, Glencadam, Glen Scotia, Loch Lomond, Littlemill, Douglas Laing, Glenturret, West Cork, Buffalo Trace etc.

STAND 3 Kenniscentrum

Kom met al uw vragen over whisky naar het WFNN kenniscentrum.                                                                

STAND 4 A Brand New Day

A Brand New Day A Brand New Day is een 100% onafhankelijke spirits-company in Nederland. We richten ons vanuit een eigen visie op brand building, volledig op de marketing en verkoop van internationale topmerken op de Nederlandse drankenmarkt.

STAND 5 Hein Post                                                                                                                                                        

STAND 6 Usquebaugh Society

De Nederlandse Whisky Vereniging Usquebaugh Society heeft als doel het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen. Drinkt U wel eens een goede whisk(e)y? En wilt U meer weten over wat U drinkt? Of lijkt het U leuk om eens whisky te drinken met een aantal medeliefhebbers? Dan bent U bij ons aan het goede adres.

STAND 7 Maxxium Nederland The Macallan                                                                                                         

STAND 8 Hooghoudt                                                                                                                                                                

STAND 9 Maltstock

Whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld trekken in grote getale 1 x per jaar naar de bossen in Nijmegen om daar op het zogeheten Maltstock (de whiskyversie van Woodstock) hun passie en kennis over whisky met elkaar te delen.

STAND 10 Slijterij Frans Muthert & Dramtime.nl

Slijterij Frans Muthert en Dramtime.nl zijn de whiskyslijter van Noord-Nederland. Je vindt onze whisky met ruim 1700 whisky’s in Musselkanaal of bezoek onze webshop www.dramtime.nl! - Tomatin - Glen Moray - Compass Box - Nikka - Kavalan - Elements of Islay - Adelphi/Blackadder - selectie oude IB's - Kilchoman - Kilkerran -Teeling

STAND 11 Walsh Whiskey Distillery… Where hope & history rhyme

At Royal Oak, the home of Walsh Whiskey Distillery, centuries of history are about to rhyme with the hope of a new era. An era born of the creation of our premium craft Irish whiskey, The Irishman and Writer’s Tears, through the nature and nurture of our community.Walsh Whiskey Distillery, Royal Oak, Carlow, Ireland. Producers of premium craft Irish whiskies - The Irishman and Writers Tears.

 

STAND 12 Stelle Robertson's Scottish Kitchen

Stelle is is al jaren te vinden op de Noordermarkt, de grootste markt van Nederland op het gebied van Biologische en ecologische voeding. Velen weten daarom ook wel wat Stelle allemaal kan maken.

STAND 13 Whisky Passion

Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

STAND 14 Pernod Ricard

Pernod Ricard Nederland is de specialist in marketing & sales van zorgvuldig geselecteerde merken in gedistilleerd en wijn.

STAND 15 Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !.

STAND 16 WFNN info stand

Kom hier met al uw vragen over het whiskyfestival.                                                                                             

STAND 17 Van Wees

Gelegen aan de rand van Amersfoort en in het midden van Nederland, vind je de Van Wees whisky shop. Al ruim 40 jaar een betrouwbaar adres, voor hen die op zoek zijn naar het nieuwste aanbod in whisky, cognac, calvados, armagnac, grappa en eau de vie.

STAND 18 Helvetia Spirits

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux. De 'micro-distilleerders' maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

STAND 19 Bon Bon Atelier Schepers

Al meer dan 40 jaar een ambachtelijke chocolaterie, met een compleet en onderscheidend assortiment, waar uw klanten graag voor terug zullen komen!

STAND 20 Best of Whiskies

Onze gespecialiseerde en zeer ervaren whisky professionals beschikken over een uitgebreide kennis van de whisky markt en dan met name de Fine & Rare whisky's. Wij organiseren onze eigen proeverijen en publiceren de proefnotities. Voor een goed advies bent U daarom bij Best of Wines ook voor Uw whisky altijd aan het goede adres.

STAND 21 De Toeter - SMWS Partner Bar                                                                                                              

STAND 22 Van Weringh's Whisky World                                                                                                                 

STAND 23 Primera Minke

Neem even een momentje voor uzelf: de levensgenieter. In onze stand vindt u allerhande luxe rookwaren. Loop eens langs en laat u verleiden door onze collectie rookartikelen.

STAND 24 Hans Offringa boeken

Als tweetalig auteur, media expert en whiskykenner heeft Hans een groot aantal boeken op zijn naam staan, waaronder drie romans, een serie non-fictieboeken met onderwerpen die lopen van golf tot champagne en onderzeeërs tot historische gebouwen. Het merendeel van zijn oeuvre bestaat uit een fors aantal boeken over whisky en talloze artikelen daarover in diverse publicaties over de hele wereld.

STAND 25 Butik Nord

Wij zijn aanwezig met o.a. Zweedse Mackmyra whisky droppastilles en mosterd met Highland, Islay en Speyside single malt whisky. En ook gerookte drop en drop met gember smaakt heerlijk bij een whisky!

STAND 26 Whiskyplan

Ons plan: een whiskydistilleerderij opzetten in Nederland, gefinancierd door crowdfunding. We gaan eigen whisky maken in de Schotse stijl, dus in grote pot stills. We hebben de vaardigheden, de netwerken en de passie om dat teb doen. De eerste stappen zijn dan ook al gezet om eind 2015 te kunnen starten met distilleren!

STAND 27 De Kaashoek Ad Rehorst

                                                                                                                                                                                               

STAND 28 Glasgraveuse                                                                                                                                              

STAND 29 Claddagh                                                                                                                                                       

STAND 30 Tasting Collection

Een prachtige geschenkbox met de beste producten in z’n soort. Een bijzonder geschenk, maar ook zeer de moeite waard om je eigen smaak en kennis te verrijken.

STAND 31 Spectrum BV

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv is één van de grootste algemene boekenuitgeverijen in het Nederlandse taalgebied. De uitgeverij is bekend door succesvolle uitgaven op het gebied van non-fictie: lifestyle, gezondheid, ouderschap, populaire psychologie, culinair, wijn, persoonlijke ontwikkeling, geschiedenis, actualiteit, memoires, waargebeurde verhalen, literaire non-fictie, management, populaire wetenschap, journalistiek, kinderboeken, young adult, reisgidsen, woordenboeken, naslagwerken en cadeau.

STAND 32 Mitra Retail BV

Mitra behoort tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland, met een enorm assortiment aan dranken en alles wat daarmee te maken heeft. Of het nu gaat om een mooi speciaalbier, een sublieme wijn, een stoere borrel of een exquise cognac, bij Mitra ben je aan het juiste adres.

STAND 33 The Highlander Inn                                                                                                                                               

Japanse whisky

STAND 34 Slijterij Groningen                                                                                                                                      

STAND 35 Dutch Whisky Connection

Wij zijn slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen.

STAND 36 Inge Lanckacker: Chef zonder restaurant, VIP keuken                                                                               

Laat onze Chef een lekker hapje maken voor bij uw whisky.

STAND 37 Cooking Highlander .Granny Patty's Stew is eenprodukt van Cooking Highlander.                                

STAND 38 Whisky Club Groningen

Sinds 2009 actief met inmiddels zo’n 50 leden. Doelstelling is om de kennis en passie voor whisky met elkaar te delen tijdens gezellige clubmiddagen, kom naar onze stand voor meer informatie over een lidmaatschap!

STAND 39 Kintra

Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar.

STAND 40 Maxxium Nederland

MAXXIUM is een marketing-, verkoop- en distributieorganisatie van kwalitatief hoogwaardige drankenmerken in verschillende gedistilleerd categorieën en (mousserende) wijnen. Het portfolio van MAXXIUM Nederland bestaat uit vele marktleidende merken zoals Bols, The FamousGrouse, Coebergh, Hartevelt, Jägermeister, Licor 43, Rémy Martin, Piper-Heidsieck, Passoã, Pisang Ambon, Jim Beam, Russian Standard, Cockburn’s en Freixenet.

STAND 41 Moët Hennessy Nederland

Moët Hennessy is onderdeel van LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy. LVMH is wereldwijd het grootste concern in luxurygoods met een portfolio van meer dan 60 luxe merken en heeft in zijn merken portfolio onder andere Ardbeg en Glenmorangie.

STAND 42 De CateraarsWhisky proeven maakt hongerig, zin in een snack of een kop koffie? Ga naar de grote tent “Zitten en Gezelligheid”

STAND 43 Whisky Arts                                                                                                                                                  

STAND 44 Studio Borduurkunst

Studio Borduurkunst specialiseert zich in eigen ontwerpen - maar u kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor uw eigen ideeën, (bedrijfs)logo's, geschenken enzovoorts.

STAND 45 Whisky Auction

Whisky Auction & More is een nieuwe whiskyveiling in Nederland. We zijn gespecialiseerd in het vinden en veilen van oude, zeldzame en exclusieve whisky's. Daarbij hebben we maar één doel: het kopen en verkopen van exclusieve whisky's binnen handbereik brengen van iedere whiskyliefhebber.

Muziek (Vrijdag en Zaterdag)

The Highland Sell-Outs is een 4-koppige folk band uit Groningen. Deze bedreven muzikanten nemen het publiek mee in de sfeer van Schotse Hooglanden en Ierse pubs met hun eigentijdse uitvoering van folk muziek met invloeden van pop en rock.