Standhouders 29 t/m 31 maart 2019

Stand 1 Whisky Import Nederland

Ons aanbod bestaat uit diverse gereputeerde namen als Adelphi Distillery Ltd., Berry Bros. & Rudd, The Creative Whisky Company (Exclusive Malts, Casks & Range), Alchemist, The Maltman, The Clydesdale Whisky Company Ltd., Blackadder en The Carn Mor Cask Collection by the Scottish Liqueur Centre. Daarnaast bieden we onder ons eigen label, First Cask, ook enkele unieke single cask whisky's aan! Met bottelingen van o.a Caperdonich, Littlemill en Lochside durven we in alle bescheidenheid stellen dat we hiermee de absolute top of the market of, zoals u wil, "the champions league" van de whisky aanbieden!

Stand 2 De Monnik Dranken

De familiebedrijf uit Oldenzaal, is een toonaangevend bedrijf in de drankenwereld dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen. De activiteiten van De Monnik Dranken zijn onder te verdelen in drie verschillende categorieën. Te weten: groothandel, importeur en het bouwen van merken. In Nederland is De Monnik de importeur van o.a. de volgende whisky distilleerderijen/ merken: Glengoyne, Tamdhu, Glenglassaugh, Tomintoul, Glencadam, Glen Scotia, Loch Lomond, Littlemill, Douglas Laing, Glenturret, Mars Japanese Whisky, Rampur Indian Single Malt, West Cork Irish Whiskey, Paddy Irish Whiskey, Buffalo Trace Bourbon, Goldlys, Black Velvet etc.

Stand 3 Slijterij Frans Muthert & Dramtime.nl

Slijterij Frans Muthert en Dramtime.nl zijn de whisky specialist van Noord Nederland. Vanuit hun (web)winkel in Musselkanaal bieden we een assortiment van ruim 2.000 whisk(e)y’s!

Stand 4 WFNN Kenniscentrum

Kom met al uw vragen over whisky naar het WFNN kenniscentrum.

Stand 5 Hein Post

Stand 6 Whiskyplan

Ons plan: een whiskydistilleerderij opzetten in Nederland, gefinancierd door crowdfunding. We gaan eigen whisky maken in de Schotse stijl, dus in grote pot stills. We hebben de vaardigheden, de netwerken en de passie om dat teb doen. De eerste stappen zijn dan ook al gezet om eind 2015 te kunnen starten met distilleren!

Stand 7 Usquebaugh Society

De Nederlandse Whisky Vereniging Usquebaugh Society heeft als doel het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen. Drinkt U wel eens een goede whisk(e)y? En wilt U meer weten over wat U drinkt? Of lijkt het U leuk om eens whisky te drinken met een aantal medeliefhebbers? Dan bent U bij ons aan het goede adres.

Stand 8 Go4weinandmore

Stand 9 Alambik

Stand 10 Whiskyboards

Whiskyborden waarmee u uw whisky avonden nog interessanter maakt, met alle regio's die de schotse whisky rijk is valt er onderling genoeg te vertellen. Whiskyborden stimuleren om meer te weten te komen over alles wat met whisky te maken heeft.

Stand 11 The whisky warehouse

Stand 12 Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !.

 

Stand 13 Stelle Robertson's Scottish Kitchen

Stelle is is al jaren te vinden op de Noordermarkt, de grootste markt van Nederland op het gebied van Biologische en ecologische voeding. Velen weten daarom ook wel wat Stelle allemaal kan maken.

Stand 14 Maltstock

Whiskyliefhebbers vanuit de hele wereld trekken in grote getale 1 x per jaar naar de bossen in Nijmegen om daar op het zogeheten Maltstock (de whiskyversie van Woodstock) hun passie en kennis over whisky met elkaar te delen.

Stand 15 Disaronno International B.V.

Importeur van o.a. The Irishman Whiskey en Writers Tears

En sinds 1 November jl. naast importeur van The Irishman & Writers Tears ook importeur van Heaven Hill uit USA, Evan Williams, Elijah Craig, Rittenhouse, Mellow Corn en Larceny.

Stand 16 Kalkwijck Distillers

Stand 17 Van Wees

Van Wees is al vanaf 1963 een begrip in de Nederlandse whiskywereld. Uitgegroeid van zelfstandige whiskyhandel in Amersfoort naar groothandel en importeur van vele whiskymerken en andere kwaliteitsdistillaten. Op onze stand zult u whiskies aantreffen van o.a. Arran, Benromach, Bunnahabhain, Ledaig, Gordon and MacPhail, Wolfburn, Glendalough en natuurlijk The Ultimate.

Stand 18 Whisky Passion

Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

Stand 19 Van Weringh's Whisky World

Stand 20 Bart's Bottles B.V.

Stand 21 Helvetia Spirits

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux. De 'micro-distilleerders' maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

Stand 22 WFNN info stand

Kom hier met al uw vragen over het whiskyfestival.

Stand 23 A.C.E.! Demi's Chocolaterie

Bij Demi's Chocolaterie buigen wij ons elke dag weer over het vraagstuk hoe we de klant, zowel particulier als ook bedrijfsmatig, krachtig en betrouwbaarder ons exclusief en uitgebalanceerde assortiment in chocolade- en koffie en theeproducten kunnen presenteren. Er bestaan vele oplossingen daarvoor. Twee daarvan zijn bescheiden edoch krachtig: smaak en vormgeving.

Stand 24 Sugar Hill

Stand 25 Whisky4all.nl

Whisky4all verzorgt uitermate gezellige en leerzame proeverijen, voor groepen vanaf 12 personen. Voor particulieren en bedrijven. En wat het thema ook is, van iedere proeverij maken we een feest!

Stand 26 Right Spirits

Right Spirits is importeur en distributeur van premium en craft spirits met uitgebreide kennis van het vak. Met een bijzonder portfolio van gins, graan en- agave spirits, rum, likeuren en bitters, levert Right Spirits al jarenlang een bijdrage aan de Nederlandse drankindustrie. Op het Whisky Festival is deze importeur vertegenwoordigd met de exclusieve Venezolaanse rum van Diplomático, Plantation, de veelzijdige en bekroonde rum van het Franse cognac huis Maison Ferrand en een verzameling van premium whiskies die onder de noemer van Against the Grain Collective worden gepresenteerd.

Stand 27 SMWS

Al 35 jaar een unieke, wereldwijde whisky club. Proef onze spectaculaire single cask, cask strenth whiskies en schrijf je in voor een zintuiglijke revolutie van nieuwe ontdekkingen op je whiskyreis.

Stand 28 Primera Minke

Stand 30 Le Nez du Whisky

Stand 31 De Kaashoek Ad Rehorst

Stand 32 Glasgraveuse

Stand 33 Hall of Names at Lineage

Stand 34 The Whisky Ambassador

Stand 35 Edinburgh Whisky Academy

The Edinburgh Whisky Academy is the only centre of whisky education fully accredited by the Scottish Qualifications Authority. Each of our whisky training courses are certified and quality assured by the SQA and have been written and developed in partnership with notable experts.

Stand 36 Spectrum

Whisky & Spirits Magazine

Een van onze eigen uitgaven. We realiseren 4x per jaar deze complete productie, vormgeving, redactie (tekst en beeld), prepress, drukwerk en verspreiding. Verder de look-and-feel en content van de website en social media.

Stand 37 Mitra Retail BV

Mitra behoort tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland, met een enorm assortiment aan dranken en alles wat daarmee te maken heeft. Of het nu gaat om een mooi speciaalbier, een sublieme wijn, een stoere borrel of een exquise cognac, bij Mitra ben je aan het juiste adres.

Stand 38 Boomsma

Glen Talloch:
Elke druppel Glen Talloch bevat een unieke combinatie van door de natuur voortgebrachte componenten -waaronder zuiver water en het beste graan- én menselijke creativiteit in de vorm van ambachtelijk vakmanschap en generatielange ervaring.
Balblair:
Vintage single malt whisky’s, gerijpt tot perfectie.
Speyburn:
Gemaakt op dezelfde traditionele wijze als 100 jaar geleden en gelagerd op Amerikaanse en Spaanse eikenhouten fusten. Een typisch klassieke Speyside Malt.
Old Pulteney:
Old Pulteney’s prijswinnende whisky’s worden nog steeds gemaakt met de ambachtelijke en traditionele technieken, in de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland.
AnCnoc:
Deze mooie, verfrissende, moderne single malt whisky wordt gemaakt met behulp van traditionele productiemethoden. Het eindresultaat is een lichte single malt van uitmuntende kwaliteit.

Stand 39 BijThijs, uw drankenspeciaalzaak.

Thijs is de enige Noordelijke slijter met de SSMW award. Onafhankelijke Best Dram en Scotch-Univers introductie met de bottelaar zelf, Michel Reick!.

Stand 40 Dutch Whisky Connection

Wij zijn slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen.

Stand 41 The Highlander Inn

Japanse whisky

Stand 42 Inge Lanckacker: Chef zonder restaurant, VIP keuken

Stand 43 Kintra

Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar.

Stand 44 Whisky Club Groningen

Sinds 2009 actief met inmiddels zo’n 50 leden. Doelstelling is om de kennis en passie voor whisky met elkaar te delen tijdens gezellige clubmiddagen, kom naar onze stand voor meer informatie over een lidmaatschap!

Stand 45 Cooking Highlander .Granny Patty's Stew is eenprodukt van Cooking Highlander.

Stand 46 World of Whisky

Glenfiddich:
‘s Werelds bekendste en meest bekroonde Single Malt Scotch Whisky. De eerste die naar de hele wereld exporteerde (1963). William Grant bouwde met zijn kinderen de distilleerderij in de Highlands, welke nog steeds wordt gerund door zijn nazaten.
The Balvenie:
Gevestigd in het hart van Speyside, eigendom van William Grant & Sons welke maar liefst tien maal is uitgeroepen tot 'Distiller of the year'. De buitengewone kwaliteit van The Balvenie is te danken aan het hoge niveau vakmanschap dat de distilleerderij koestert.
Bruichladdich:
Bruichladdich staat voor “heuvel over de zee”, de meest westelijk gelegen distilleerderij in Schotland sinds 1881. Whisky. Zij bieden Bruichladdich ongeturfde whisky, Port Charlotte geturfde whisky en de meest geturfde whisky ter wereld de Octomore. Oorsprong staat bij deze distilleerderij hoog in het vaandel. Zo wordt er alleen gerst gebruikt uit Schotland.
The Macallan:
De Rolls Royce onder de whisky’s uit de Schotse Highlands. De Macallan Estate is gevestigd op een prachtige locatie, nabij Easter Elchies House. Hier wordt de gerst geteeld, de spirit gedistilleerd en bovenal, de whisky gerijpt.
Highland Park:
THE ORKNEY SINGLE MALT WITH VIKING SOUL. Opgericht door Vikingnazaat Magnus Eunson en pas erkend in 1798. Het Orkneyklimaat is perfect voor de rijping van whisky. De Vikingen die zich hier meer dan 1000 jaar geleden vestigden, drukten een belangrijke stempel op de huidige cultuur.
The Glenrothes:
Deze veel bekroond single malt wordt sinds 1879 in het whiskyhart van Schotland, Speyside, geproduceerd. Master Whisky Maker Gordon Motion beoordeelt vaten op rijpheid en het karakter en selecteert zo al jaren de beste vaten voor The Glenrothes.

Stand 47 Moët Hennessy Nederland

Moët Hennessy is onderdeel van LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy. LVMH is wereldwijd het grootste concern in luxurygoods met een portfolio van meer dan 60 luxe merken en heeft in zijn merken portfolio onder andere Ardbeg en Glenmorangie.

Stand 48 Beijk catering