Onze Locatie

Meer afbeeldingen

Onze Locatie

De 13e editie van het Whisky Festival Noord-Nederland zal wederom gehouden worden in de Der Aa-kerk in het hartje van Groningen, dat in 2011 verkozen werd tot Hoofdstad van de Smaak!!

De data en tijdstippen voor 2018 zijn bekend:

vrijdag 23 maart 19:00-22:30 uur

zaterdag 24 maart 13:00-16:30 uur

zaterdag 24 maart 19:00-22:30 uur

zondag 25 maart 13:00-16:30 uur

Standhouders en bezoekers zij het er allemaal nog steeds over eens: de der Aa-kerk als locatie voor het Whisky Festival Noord Nederland is ook afgelopen jaar weer zeer goed bevallen. Het was dan ook niet moeilijk om net als in de afgelopen jaren ook voor het komende festival weer voor de der Aa-kerk in het hartje van de Groningse binnenstad te kiezen.
De Groningse binnenstad biedt overigens ook tal van mogelijkheden om te overnachten, van jeugdherberg tot vier sterren hotel. Dit maakt het voor bezoekers die het festival aantrekkelijk om hun bezoek te combineren met een weekendje stappen en winkelen in Groningen.
Aangezien de der Aa-kerk niet zo heel erg groot is, hebben we vorig jaar wat kunstgrepen uitgehaald om alles te laten passen. Dankzij extra festival tenten konden we meer bezoekers op het festival ontvangen dan het jaar ervoor, maar nu hebben we toch echt het plafond bereikt.
De brandweer heeft aangegeven dat we niet meer dan 5000 bezoekers kunnen ontvangen, omdat anders de veiligheid in het gedrang komt. Succes heeft zo zijn prijs en veiligheid gaat wat ons betreft voor alles, dus vol=vol!
De kaarten zullen net als de afgelopen jaren weer per sessie verkocht worden en net als vorige jaren bestaat de mogelijkheid om een passe partout aan te schaffen. Per sessie zal natuurlijk een aantal masterclasses gehouden worden met uiteenlopende onderwerpen. Let op: deze masterclasses zijn onderdeel van het festival en zijn dus niet los te boeken!!! Om een geboekte masterclass bij te kunnen wonen heb je dus ook een algemene festival entree kaart of passe partout nodig!
Huisregels
Veel zaken moeten goed geregeld zijn op een festival. De veiligheid van onze bezoekers, onze vrijwilligers en onze standhouders staat voorop. EHBO en security zijn natuurlijk aanwezig, maar er is ook camera toezicht. Om te voorkomen dat er flessen verdwijnen zal de beveiliging ook komend jaar streng controleren. Rugzakken en tassen mogen dan ook niet meer mee naar binnen, die kun je afgeven bij de garderobe. Dat scheelt trouwens ook een hoop geduw en gedruk op de festival vloeren.
Verkoop en/of afhalen van flessen tijdens het festival is nog steeds niet toegestaan
Helaas mogen er tijdens het evenement geen flessen whisky verkocht worden, gemeentelijke verordeningen verbieden ons dat. Hierdoor is het dus helaas niet mogelijk om whisky tijdens het festival in de Der Aa-kerk te kopen of een bestelde fles af te halen bij een standhouder. De mensen van de beveiliging zullen daar streng op controleren en als geconstateerd wordt dat iemand een fles mee naar buiten wil nemen zullen zij deze persoon daar op aanspreken en de fles innemen. Bij vermoeden van diefstal kan de beveiliging een persoon aanhouden en aangifte doen.
De entree kosten.
De entreeprijs bedraagt 30,00 euro per persoon.
Een passe partout voor alle sessies kost nu 90,00 euro.
Iedere bezoeker krijgt ook komend festival bij binnenkomst weer een proefglas met opdruk. De meeste standaard whisky op het festival is voor de bezoekers vrij te proeven, maar voor speciale bottelingen zal bij de stands extra betaald moeten worden, dat kan helaas niet anders.
De website.
Om iedereen goed op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen is de website volledig vernieuwd, www.wfnn.nl zal regelmatig bijgewerkt worden zodat u kunt volgen wat er allemaal gaat gebeuren op het festival in 2018. Ook kunt u hierop meer informatie vinden over de deelnemers en andere festival activiteiten. Maar volg ons ook op Twitter en Facebook, het zou vervelend zijn als u een nieuwtje zou missen.